Biscuit met crème au beurre
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Biscuit met crème au beurre

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte taartklassieker: biscuit zoals vroeger bij de bomma thuis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif ’m met bloem.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker tot een dikke witte massa.

  3. 3

    Zeef de bloem, spatel ze voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, laat 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

  4. 4

    Verwarm voor de crème au beurre 75 ml water met de suiker tot een siroop. Eerst komen er grote bellen, als de bellen kleiner worden, mag het vuur uit. De siroop heeft dan een temperatuur van 120°C. Dompel de bodem van het sauspannetje even in koud water om het kookproces te stoppen. Klop de eieren en de eidooiers tot een schuimige massa. Giet de suikersiroop in een straaltje bij de opgeklopte eieren, klop verder tot het mengsel afgekoeld is en klop er dan de zachte boter door.

  5. 5

    Snij de biscuit in 2 of 3 lagen en besmeer met de helft van de crème au beurre. Werk de taart ook aan de bovenkant en rondom af met crème au beurre. Garneer met suikerbloemetjes en -blaadjes en bewaar in de koelkast tot net voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif ’m met bloem.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker tot een dikke witte massa.

  3. 3

    Zeef de bloem, spatel ze voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, laat 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

  4. 4

    Verwarm voor de crème au beurre 75 ml water met de suiker tot een siroop. Eerst komen er grote bellen, als de bellen kleiner worden, mag het vuur uit. De siroop heeft dan een temperatuur van 120°C. Dompel de bodem van het sauspannetje even in koud water om het kookproces te stoppen. Klop de eieren en de eidooiers tot een schuimige massa. Giet de suikersiroop in een straaltje bij de opgeklopte eieren, klop verder tot het mengsel afgekoeld is en klop er dan de zachte boter door.

  5. 5

    Snij de biscuit in 2 of 3 lagen en besmeer met de helft van de crème au beurre. Werk de taart ook aan de bovenkant en rondom af met crème au beurre. Garneer met suikerbloemetjes en -blaadjes en bewaar in de koelkast tot net voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.