Recept

Op vel gegrilde zalm met gelakte paksoi en notenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "Sojasaus kan soms wat wrang smaken voor kinderen. Ik vervang ze dan door oestersaus. Die smaakt een pak zoeter en is lekker dik. Roer ze even los met wat citroensap."

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Meng met de oestersaus en het sap van 1/2 citroen en roer goed los. Maak de paksoi schoon en snij 'm overlangs doormidden. Marineer de paksoi 10 minuten in het sausje.

  2. 2

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster alle noten en pitten - behalve de sesamzaadjes - in een pan zonder vetstof. Laat even afkoelen op keukenpapier en hak ze grof. Giet de rijst af en maak goed los met een vork, schep er de geroosterde pitten en zaden onder.

  3. 3

    Verhit wat arachideolie in een pan en bak er de gemarineerde paksoi in. Besprenkel met de rest van de oestersausmarinade en laat de paksoi enkele minuten karamelliseren.

  4. 4

    Verhit een grillpan op het vuur. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de zalm eerst krokant aan de velkant en draai na ongeveer 4 minuten om, laat nog even verder bakken. De zalm mag nog een beetje rozig zijn binnenin.

  5. 5

    Serveer de gegrilde zalm met de notenrijst en de gelakte paksoi. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en werk af met een toefje peterselie en nog een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Op vel gegrilde zalm met gelakte paksoi en notenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!