Recept

Gevulde zeekat met courgette en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeekat is op z'n lekkerst tussen oktober en maart. Bewaar 'm in de diepvriezer als je 'm niet meteen gaat opeten, en laat ontdooien in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in kleine stukjes en snipper de ui en de knoflook fijn. Stoof alles aan in olijfolie tot het mooi zacht is. Mix fijn en voeg er een voor een de eieren door. Voeg nog paneermeel toe tot het een dikke massa wordt. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  2. 2

    Kook de gehalveerde krieltjes 10 minuten in gezouten water.

  3. 3

    Vul de zeekat op met de groentemengeling en steek er een prikker in om de vulling samen te houden.

  4. 4

    Leg de gevulde zeekat in een ingevette ovenschaal, leg er de gekookte krieltjes rond en sprenkel er wat olijfolie en geriste tijmblaadjes over. Zet de schaal gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Serveer de gevulde zeekat met de krieltjes en eventueel enkele partjes citroen. Werk af met verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde zeekat met courgette en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!