Recept

Gegrilde zeekatringen met kruidendressing en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat zeekat familie is van de pijlinktvis? Je vindt 'm in het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan, maar ook bij ons in de Noordzee.

bereiding
  1. 1

    Snij de boontjes in stukken van ongeveer 4 centimeter. Blancheer ze 4 minuten in gezouten kokend water en laat ze dan meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit 'm kort aan in wat olijfolie. Voeg de kappertjes toe en bak even verder. Haal van het vuur, voeg de gehakte kruiden, de boontjes, 2 el citroensap en 4 el olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zeekat in ringen. Wentel ze door olijfolie, leg ze op een grillpan en bak ze aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de gegrilde zeekat met de boontjessalade. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zeekatringen met kruidendressing en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!