Pistachecake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pistachecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke cake met pistachenoten. Tip: Ook lekker als je enkele eetlepels ricotta aan het beslag toevoegt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 125 gram van de pistachenoten fijn in een blender, hou de rest apart voor de afwerking. Meng de gehakte pistachenoten met de bloem en suiker.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met het zout. Smelt in een pannetje de boter op een zacht vuur. Meng de gesmolten boter en het rozenwater door het pistache-bloem-mengsel. Spatel er de opgeklopte eiwitten door.

  3. 3

    Beboter en bebloem de cakevorm (diameter: 18 cm). Verdeel er het beslag over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof.

  4. 4

    Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en de gehakte pistachenoten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 125 gram van de pistachenoten fijn in een blender, hou de rest apart voor de afwerking. Meng de gehakte pistachenoten met de bloem en suiker.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met het zout. Smelt in een pannetje de boter op een zacht vuur. Meng de gesmolten boter en het rozenwater door het pistache-bloem-mengsel. Spatel er de opgeklopte eiwitten door.

  3. 3

    Beboter en bebloem de cakevorm (diameter: 18 cm). Verdeel er het beslag over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof.

  4. 4

    Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en de gehakte pistachenoten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.