Herfstige gratin dauphinois
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstige gratin dauphinois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet alleen met aardappelen, deze gratin dauphinois, maar met een flinke portie herfstgroenten erin verwerkt. Lekker bij varkenskoteletje of een stukje lamskroon.

Ben je niet zo'n fan van schimmelkazen? Dan kun je de stilton vervangen door een zachte geitenkaas.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij alle groenten met een mandoline in flinterdunne plakjes. Verwarm de room en de melk, laat niet koken.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in en leg er alle groenten afwisselend dakpansgewijs in. Kruid met peper, zout en tijm. Schenk de warme room over de groenten.

  3. 3

    Brokkel de stilton over de gratin en zet de schotel 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij alle groenten met een mandoline in flinterdunne plakjes. Verwarm de room en de melk, laat niet koken.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in en leg er alle groenten afwisselend dakpansgewijs in. Kruid met peper, zout en tijm. Schenk de warme room over de groenten.

  3. 3

    Brokkel de stilton over de gratin en zet de schotel 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.