Prei-zalmgratin met bloemkoolbechamel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Prei-zalmgratin met bloemkoolbechamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra portie groenten verwerken in een gratin? Dat doe je zo! Tip: Je kunt de amandelmelk ook vervangen door havermelk. Kies sowieso voor de ongezoete variant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de bloemkool gaar.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix ze in een blender met de amandelmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  3. 3

    Spoel de prei en snij in ringen. Snijd de zalm in blokjes. Leg de preiringen in een ovenschaal, kruid met peper en zout. Verdeel er de blokjes zalm over en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel er de bloemkoolbechamel over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de bloemkool gaar.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix ze in een blender met de amandelmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  3. 3

    Spoel de prei en snij in ringen. Snijd de zalm in blokjes. Leg de preiringen in een ovenschaal, kruid met peper en zout. Verdeel er de blokjes zalm over en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel er de bloemkoolbechamel over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.