Recept

Groentetempura

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet de toon voor je diner door deze krokante groentetempura als aperitiefhapje te serveren. De smeuïge friszure room brengt alles perfect in balans. Een friteuse is niet nodig: deze tempura maak je gewoon in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de courgette in dikke repen, de broccoli in roosjes. Verwijder de harde onderkant van de asperges. Klop de eieren los.

  2. 2

    Meng de panko met de parmezaan, een snuifje zout, het gerookt paprikapoeder en de garam massala.

  3. 3

    Haal de groenten door de bloem en schud ze goed af. Wentel ze door de eieren en eindig in de panko.

  4. 4

    Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ze 25 minuten in de oven of tot ze beetgaar en goudbruin zijn.

  5. 5

    Meng intussen de mosterd met de zure room, honing en het sap van ½ citroen. Kruid met peper en zout. Serveer de groentetempura met de mosterddip.

In de airfryer
  1. 1

    Leg de helft van de groenten in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 8 tot 10 minuten op 190°C. Bak daarna de andere helft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetempura

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!