Recept

Pompoen-layercake met roomkaas en gezouten karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwerk je restje hokkaidopompoen in dit heerlijk pompoendessert.

bereiding
  1. 1

    Kook het blikje gecondenseerde melk 3 uur in een grote pot water tot karamel.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij hem in stukken. Schik in een ovenschaal met een klein scheutje water en besprenkel met de kokosolie. Dek af met een vel aluminiumfolie en stoom in 30 minuten gaar in de oven. Mix tot een gladde puree. Weeg 200 gram van de puree af.

  3. 3

    Mix de boter glad, samen met de rietsuiker en de vanillesuiker. Klop de eieren één voor één onder het boter-suikermengsel. Roer de pompoenpuree eronder. Voeg de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en de specerijen toe en meng tot een homogeen deeg.

  4. 4

    Vet de springvorm (diameter van 26cm) in en bestuif met bloem. Schep het deeg erin en bak de cake in 1 uur gaar in de oven.

  5. 5

    Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Mix de suiker en de vanillesuiker door de roomkaas.

  6. 6

    Snij de cake in 3 of meer gelijke delen. Besmeer de onderste laag met de roomkaas, plaats de tweede erop, besmeer nogmaals met de roomkaas en dek af met de bovenste cake. Lepel er nog een flinke toef roomkaas op. Werk af met de gehakte hazelnoten en walnoten.

  7. 7

    Open het blikje gecondenseerde melk en serveer de karamel bij de cake.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-layercake met roomkaas en gezouten karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!