Pompoenmuffins met cream cheese frosting
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Zet 8 papieren muffinvormpjes klaar in een bakblik voor 8 muffins. Meng eerst de droge ingrediënten - de bloem, de koekkruiden, het bakpoeder en het zout - in een kom los.
-
2
Doe de basterdsuiker, de eieren en de olie in de kom en mix alles in een paar minuten goed door elkaar. Meng de droge ingrediënten door het eimengsel. Roer er daarna de pompoenpuree en de walnoten onder. Klop het beslag zeker niet te glad.
-
3
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 10 minuten in de oven. Verhoog daarna de temperatuur tot 170°C en bak de muffins nog 12 à 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
-
4
Klop voor de topping de roomkaas stijf met de zachte boter, de room, het vanille-extract en de poedersuiker. Doe de frosting in een spuitzak met grote ronde spuitmond en leg die in de koelkast.
-
5
Spuit mooie toefjes van de topping op de muffins. Strooi er pompoenpitten en geraspte sinaasappelschil over.