Recept

Hasselbackpompoen met gekaramelliseerde noten en citrusquinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever toch vlees erbij? Vul de pompoen dan niet alleen met salie, maar ook met plakjes pancetta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, halveer hem in de lengte en maak scherpe sneetjes in de bolle kant, maar snij hem niet helemaal door. Leg de pompoen op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul enkele inkepingen met een blaadje salie en lepel er wat rozenharissa over. Besprenkel rijkelijk met honing en olijfolie, kruid met peper en zout en bak de pompoen 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Doe de noten in een pan zonder vetstof en rooster ze goudbruin. Voeg een flinke lepel honing toe en laat ze op een zacht vuurtje karamelliseren. Schep de noten uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn tot een crumble.

  3. 3

    Bereid de quinoa. Maak de spruitjes schoon, hou 1 à 2 spruitjes apart en hak de rest fijn in de blender. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het blokje groentebouillon. Giet de quinoa af, schep de korrels los met een vork en meng er de fijngemixte spruitjes onder.

  4. 4

    Snipper de bladpeterselie fijn. Snij de (bloed) sinaasappelen à vif tussen de vliesjes door, vang hierbij het sap op. Klop het sinaasappelsap los met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en voeg dit samen met 3⁄4 van de peterselie en de veenbessen bij de quinoa. Meng goed. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes van de overige spruitjes. Verdeel de citrusquinoa over kommetjes en werk af met de spruitjesblaadjes, de sinaasappelpartjes en enkele rozenblaadjes.

  5. 5

    Schik de hasselbackpompoen op een serveerschaal, zet er de kommetjes met citrusquinoa bij en werk de pompoen af met de gekaramelliseerde noten, de rest van de gehakte peterselie en nog enkele rozenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselbackpompoen met gekaramelliseerde noten en citrusquinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!