Focaccia
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Focaccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaanse klassieker!

Maak het voordeeg voor dit recept zoals in het recept voor basis zuurdesembrood.

Dag 1
  1. 1

    Meng je voordeeg met het water. Voeg de bloem, de olijfolie en de honing toe en meng tot een homogeen deel.

  2. 2

    Dek het deeg af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het minimum 2 uur en maximum 12 uur rusten op kamertemperatuur. Als je voordeeg aan de oppervlakte mooie luchtbelletjes vertoont, is het klaar om mee verder te werken. Je kunt het ook na 8 uur in de koelkast zetten voor een tragere fermentatie.

Dag 2
  1. 1

    Doe het deeg met alle ingrediënten van deel 2 samen in een keukenrobot en laat het deeg 5 à 10 minuten kneden. Bol het deeg op en laat het deeg 2 uur rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg op een bakplaat en leg er terug een doek over. Laat het deeg op een aangenaam warme plek in je keuken nog minstens 2 uur rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven op tot 230°C. Borstel de bovenkant van het deeg goed in met olijfolie en werk de focaccia af met een topping naar keuze. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot het deeg lichtgoud kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dag 1
  1. 1

    Meng je voordeeg met het water. Voeg de bloem, de olijfolie en de honing toe en meng tot een homogeen deel.

  2. 2

    Dek het deeg af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het minimum 2 uur en maximum 12 uur rusten op kamertemperatuur. Als je voordeeg aan de oppervlakte mooie luchtbelletjes vertoont, is het klaar om mee verder te werken. Je kunt het ook na 8 uur in de koelkast zetten voor een tragere fermentatie.

Dag 2
  1. 1

    Doe het deeg met alle ingrediënten van deel 2 samen in een keukenrobot en laat het deeg 5 à 10 minuten kneden. Bol het deeg op en laat het deeg 2 uur rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg op een bakplaat en leg er terug een doek over. Laat het deeg op een aangenaam warme plek in je keuken nog minstens 2 uur rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven op tot 230°C. Borstel de bovenkant van het deeg goed in met olijfolie en werk de focaccia af met een topping naar keuze. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de oven tot het deeg lichtgoud kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.