Recept

Bietenballetjes met koolsla, zoeteaardappelfrietjes en avocadodressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Balletjes met frietjes, maar dan the healthy way. Ga voor gezond met dit kindvriendelijke, vegetarische receptje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de rode bieten, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Pof ze in 1 uur gaar in de oven. Prik erin met een mes om te checken of ze gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de rode bieten en hak ze grof in de blender. Zorg ervoor dat je geen puree krijgt, er moeten nog stukjes in zitten. Meng de rode biet onder de quinoa.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Meng de rode biet en quinoa met de ui, knoflook, het ei, het paneermeel, het sap van de limoen en de chilivlokken. Maak je handen nat en vorm balletjes van het mengsel van 3cm doorsnede. Bak de balletjes gaar op een zacht vuur. Keer ze regelmatig om.

  4. 4

    Maak de zoeteaardappelfrietjes. Spoel de zoete aardappelen, snij ze in frietjes en bestuif met het maïszetmeel. Zorg dat alle frietjes bedekt zijn. Schik ze op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en gaar 25 à 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de koolsla. Maak de kool schoon en snipper fijn. Meng met de rest van de ingrediënten. Zet even opzij zodat de smaken goed vermengen.

  6. 6

    Maak de dressing. Mix alle ingrediënten tot een smeuïge saus.

  7. 7

    Serveer de balletjes met de coleslaw, de zoeteaardappelfrietjes en de avocadodressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bietenballetjes met koolsla, zoeteaardappelfrietjes en avocadodressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!