Balletjes in tomaten-groentesaus met zoeteaardappelfrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Bak ze 40 minuten in de oven.
-
2
Maak de balletjes. Meng het gehakt met het ei, het amandelmeel, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Kneed goed en rol tot ¬balletjes.
-
3
Leg de gehaktballetjes op een bakplaat en bak ze 25 minuten mee met de frietjes in de oven. Of bak ze licht goudbruin in een scheutje olijfolie in een pan.
-
4
Maak de saus. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Stoof de ui, de knoflook, de courgette en de wortel zacht in olijfolie. Voeg de tomaten-blokjes en het groentebouillonblokje of -poeder toe en laat de saus 20 minuten zacht stoven.
-
5
Werk de zoeteaardappelfrietjes af met fleur de sel en serveer ze met de gehaktballetjes, de saus en de bladsla.