Recept

Zalm-artisjokspiesje met zoeteaardappelfrietjes en avocadodip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ik ben al heel lang op zoek naar het recept voor de perfecte zoeteaardappelfrietjes. Ik vind ze altijd te flauw of te slap. Nu durf ik te zeggen dat ik er bijna ben. Mijn voorlopige truc is om ze goed droog te deppen en daarna een krokant korstje te geven met polenta. Mocht er iemand nog een andere gouden tip hebben, ik lees hem graag!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zoete aardappelen in frietjes, spoel ze goed in een bodempje water en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe ze samen met de polenta, een snuifje paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie en een beetje grof zeezout en peper in een zakje of mengkom en schud goed door elkaar. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de zalm in blokjes, laat de artisjokken uitlekken. Snij de citroen in dunne plakjes. Prik afwisselend een blokje zalm, een artisjok en een dubbel geplooid plakje citroen op spiesjes. Bestrijk ze met olie en gril ze 3 minuten in de grillpan of op de barbecue. Draai ze om en gril ze nog 2 minuten aan de andere kant. De zalm mag nog een beetje rozig zijn vanbinnen.

  3. 3

    Maak de dip. Pel en pers de knoflook. Halveer de avocado en verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en mix samen met de Griekse yoghurt, de knoflook, het citroensap en een snuifje paprikapoeder tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de zalmspiesjes met de zoeteaardappelfrietjes, de avocadodip en de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-artisjokspiesje met zoeteaardappelfrietjes en avocadodip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!