Recept

Broccoliburgers met volkorenbroodje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, hamburgers! Het kan ook vegetarisch. Op deze manier maak je ze een pak gezonder. Dit gerechtje is trouwens ook geschikt voor vegans.

bereiding
  1. 1

    Maak de rodebietenhummus. Mix de uitgelekte kikkererwten met de rode bietjes. Breng op smaak met peper, zout, tahin en een vleugje citroensap.

  2. 2

    Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

  3. 3

    Maal de havermout en de zonnebloempitten fijn in een blender. Meng het paneermeel eronder. Mix de roosjes van de broccoli grof en voeg toe. Mix de spinazie en het basilicum en voeg toe. Pel en snipper de knoflook en voeg toe. Lepel de tahin eronder, kruid met peper en zout en meng goed. Laat 20 minuten rusten in de frigo.

  4. 4

    Maak burgers van het mengsel. Voeg nog wat tahin toe als het mengsel niet genoeg kleeft. Bak de burgers langs beide kanten in de olijfolie.

  5. 5

    Spoel de tomaat en snij ’m in fijne plakken. Spoel de komkommer en snij ‘m met de mandoline in flinterdunne repen. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Snij de broodjes open en leg ze even op de grill.

  6. 6

    Besmeer de onderkant van je broodje met wat rodebietenhummus, verdeel er enkele blaadjes sla over en leg er dan de burger op. Schik daarop enkele plakjes tomaat en tot slot enkele uiringen. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoliburgers met volkorenbroodje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!