Appelgalette met calvadoskaramel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelgalette met calvadoskaramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze karamel op basis van calvados is een echte smaaksensatie. Druppel ‘m nog warm over de appelgalette en laat heel even afkoelen voor je je tanden erin zet.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng met je vingertoppen of met behulp van een keukenmachine. Voeg het water beetje bij beetje toe tot je een kleverig deeg hebt. Kneed het deeg nogmaals kort door met je handen door en vorm een bal. Wikkel in folie. Leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm intussen de oven op 200°C. Snij de appelen in schijfjes en meng ze met de suiker en het citroensap. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Bestrooi de bodem met amandelmeel en hou de randen vrij. Schik de appeltjes over het deeg en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de appel.

  4. 4

    Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de appelgalette 25 minuten goudbruin in de oven.

  5. 5

    Maak de calvadossiroop. Doe de suiker met 70 ml water in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg - als de suiker begint te bruinen- de calvados toe. Laat nog 5 minuten inkoken en haal van het vuur. Schenk de siroop meteen over de galette en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng met je vingertoppen of met behulp van een keukenmachine. Voeg het water beetje bij beetje toe tot je een kleverig deeg hebt. Kneed het deeg nogmaals kort door met je handen door en vorm een bal. Wikkel in folie. Leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm intussen de oven op 200°C. Snij de appelen in schijfjes en meng ze met de suiker en het citroensap. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Bestrooi de bodem met amandelmeel en hou de randen vrij. Schik de appeltjes over het deeg en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de appel.

  4. 4

    Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de appelgalette 25 minuten goudbruin in de oven.

  5. 5

    Maak de calvadossiroop. Doe de suiker met 70 ml water in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg - als de suiker begint te bruinen- de calvados toe. Laat nog 5 minuten inkoken en haal van het vuur. Schenk de siroop meteen over de galette en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.