Appel-peer-galette met pecannoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-peer-galette met pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Combineer in deze galette een friszure appel met de zoete smaak van bijvoorbeeld een conférence peer. Heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng met je vingertoppen of met behulp van een keukenmachine. Voeg het water beetje bij beetje toe tot je een kleverig deeg hebt. Kneed het deeg nogmaals kort met je handen door en vorm een bal. Wikkel in folie. Leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de appel en peer in maantjes en meng met de suiker, de kaneel en het citroensap.

  3. 3

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de bodem met amandelmeel en hou de randen vrij.

  4. 4

    Schik de appel en peer maantjes over het deeg en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de appel-peerstukjes. Bestrooi met de grofgehakte pecannoten.

  5. 5

    Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de galette 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng met je vingertoppen of met behulp van een keukenmachine. Voeg het water beetje bij beetje toe tot je een kleverig deeg hebt. Kneed het deeg nogmaals kort met je handen door en vorm een bal. Wikkel in folie. Leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de appel en peer in maantjes en meng met de suiker, de kaneel en het citroensap.

  3. 3

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de bodem met amandelmeel en hou de randen vrij.

  4. 4

    Schik de appel en peer maantjes over het deeg en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de appel-peerstukjes. Bestrooi met de grofgehakte pecannoten.

  5. 5

    Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de galette 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.