Zoete flammkuchen met appel en amandel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete flammkuchen met appel en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Vervang de appeltjes en amandelschilfers eens door peren en pecannoten. Ook herfstig lekker.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het deeg. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Week de rozijnen in een bodempje water. Meng de suiker met de kaneel.

  2. 2

    Bestrijk het deeg met de yoghurt. Leg er de appeltjes dakpansgewijs op en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de rozijntjes af. Neem de flammkuchen uit de oven en bestrooi met de amandelschilfers en de rozijnen. Bak nog 5 minuten in de oven. Werk af met een lepeltje honing, snij in stukken en serveer. Lekker met extra yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het deeg. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Week de rozijnen in een bodempje water. Meng de suiker met de kaneel.

  2. 2

    Bestrijk het deeg met de yoghurt. Leg er de appeltjes dakpansgewijs op en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de rozijntjes af. Neem de flammkuchen uit de oven en bestrooi met de amandelschilfers en de rozijnen. Bak nog 5 minuten in de oven. Werk af met een lepeltje honing, snij in stukken en serveer. Lekker met extra yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.