Recept

Cheesecakes met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze kleine cheesecakes zijn superschattig én overheerlijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er de bebloemde en beboterde bakvormpjes (diameter van 12 cm) mee. Bedek met bakpapier en bakparels en bak 15 minuten blind voor in de oven.

  2. 2

    Laat de plattekaas goed uitlekken. Splits de eieren. Zet het eiwit apart voor later. Klop de boter met de kristalsuiker tot een romige massa, roer de eidooiers erdoor. Rasp de citroenschil boven de botermassa en pers het sap erboven uit. Roer ook de slagroom en de plattekaas erdoor.

  3. 3

    Klop de eiwitten tot een stevig schuim en schep dit met het maïszetmeel door de plattekaas.

  4. 4

    Vul het deeg met de kaasvulling en bak ± 25 à 30 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de taartjes een paar minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Werk de taartjes af met plakjes aardbei, blauwe bessen en frambozen. Bestuif met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecakes met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!