Recept

Gluten- en lactosevrije fruitcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze glutenvrije en lactosevrije fruitcake kan je zowel als dessert of bij een brunch serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ronde springvorm (22 cm diameter) met bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren los met de honing. Spatel er de yoghurt, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en de kokosolie door.

  3. 3

    Spatel er vervolgens de blokjes appel, de bessen en de noten door.

  4. 4

    Schep het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Dek indien nodig na 30 minuten af met aluminiumfolie als de cake te donker zou worden.

  5. 5

    Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gluten- en lactosevrije fruitcake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ronde springvorm (22 cm diameter) met bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren los met de honing. Spatel er de yoghurt, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en de kokosolie door.

  3. 3

    Spatel er vervolgens de blokjes appel, de bessen en de noten door.

  4. 4

    Schep het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Dek indien nodig na 30 minuten af met aluminiumfolie als de cake te donker zou worden.

  5. 5

    Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!