Tajine van zonnevis, wortelen en tomaatjes met parelcouscous
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tajine van zonnevis, wortelen en tomaatjes met parelcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte smaakbom, deze vistajine!

bereiding
  1. 1

    Kook de couscous gaar volgens instructies op de verpakking en laat afkoelen. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snij in ringen. Schil de wortelen en de selder, snij in hapklare stukken.

  2. 2

    Zet de tajine op het vuur met wat olijfolie en bak de knoflook en de rode ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe.

  3. 3

    Leg de ingelegde citroenen tussen de groenten, schik de kerstomaatjes en de vis op erop en breng op smaak met gemberpoeder, venkelzaadjes, peper en zout. Overgiet met de bouillon en stoof in zo’n 20 minuten gaar. Spoel de groene kruiden en laat uitlekken.

  4. 4

    Hak intussen de groene kruiden fijn en meng ze met het citroensap en enkele lepels olijfolie door de parelcouscous. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal het deksel van de tajine en werk af met enkele plukjes verse koriander. Serveer met de kruidige parelcouscous.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de couscous gaar volgens instructies op de verpakking en laat afkoelen. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snij in ringen. Schil de wortelen en de selder, snij in hapklare stukken.

  2. 2

    Zet de tajine op het vuur met wat olijfolie en bak de knoflook en de rode ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe.

  3. 3

    Leg de ingelegde citroenen tussen de groenten, schik de kerstomaatjes en de vis op erop en breng op smaak met gemberpoeder, venkelzaadjes, peper en zout. Overgiet met de bouillon en stoof in zo’n 20 minuten gaar. Spoel de groene kruiden en laat uitlekken.

  4. 4

    Hak intussen de groene kruiden fijn en meng ze met het citroensap en enkele lepels olijfolie door de parelcouscous. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal het deksel van de tajine en werk af met enkele plukjes verse koriander. Serveer met de kruidige parelcouscous.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.