Recept

Visovenschotel met aardappel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor diepvriesvis om het budgetvriendelijk te houden. Ben je in het zuiden op vakantie, waag je dan ook eens aan een lokalere vissoort zoals sardines, rode poon of zonnevis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de uien en snij ze in plakjes van 5 millimeter. Pel en pers de knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en leg er de plakjes rode ui, tomaat en aardappel geschrankt in. Besprenkel met de knoflook, de Provençaalse kruiden, olijfolie, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Verhoog daarna de temperatuur van de oven naar 200°C. Neem de schaal uit de oven en leg er de stukken vis in. Besprenkel ze ook met olijfolie, chilivlokken en de geraspte parmezaan. Zet opnieuw 5à 8 minuten in de oven. Pers de limoen uit en besprenkel de vis met een beetje limoensap. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visovenschotel met aardappel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!