Recept

Mosselpapillot met ravigotesaus en knoflookbrood

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Mosselen op de barbecue, in een papillot gaat het perfect. Serveer met een frisse ravigotesaus. Dit is een klassieke Franse saus op basis van hardgekookte eieren, ansjovis, kappertjes, mayonaise en groene kruiden. Een knapperig stukje knoflookbrood maakt het helemaal af. 

bereiding
 1. 1

  Haal de dooiers uit de gekookte eieren en prak fijn. Het eiwit heb je niet nodig. Snij de ansjovis heel fijn. Meng de eidooiers met de ansjovis, de peterselie, de dragon, de sjalot, de kappertjes, de bieslook, de mayonaise, de yoghurt en de mosterd. Kruid met peper en zout en zet koel.

 2. 2

  Maak om de centimeter een inkeping in het stokbrood. Meng de peterselie en de geperste knoflook door de gesmolten boter en kruid met peper en zout. Bestrijk elke inkeping in het brood royaal met de kruidenboter. Leg het stokbrood 10 minuten op de barbecue met gesloten deksel.

 3. 3

  Verdeel de mosselen over vier vellen aluminiumfolie. Doe er de fijngesneden prei, de selder en de ui bij en giet er een scheutje wijn bij. Kruid met peper en wat zout. Sluit de papillot en leg ze 15 minuten op de barbecue. Geef er de ravigotesaus en het knoflookbrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselpapillot met ravigotesaus en knoflookbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!