Recept

Kabeljauw uit de oven met saus van kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere kabeljauw in een fijn pittig sausje van kerstomaatjes met chorizo en kruiden. Kerstomaten en chorizo: dé geheime ingrediënten van deze topsaus. Eet er brood of pasta bij. Opgelet, kruid de saus pas nadat je de chorizo hebt toegevoegd, want die geeft veel smaak. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kerstomaatjes en leg ze met hun takjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de ongepelde knoflook, het venkelzaad, het korianderzaad en de gedroogde kruiden over. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gaar 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Duw de knoflook uit de pel en zeef de groenten in een passe-vite. Mix de chorizo fijn in een blender en meng onder de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vet 4 ovenschoteltjes in en lepel er flink wat tomatensaus in. Leg in elk schoteltje een stuk vis, leg hierop twee plakjes chorizo en een plakje citroen. Strooi er wat rozemarijn over en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw uit de oven met saus van kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!