Scampispiesjes met gegrilde perzik, briochecroutons en notentopping
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampispiesjes met gegrilde perzik, briochecroutons en notentopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De notentopping geeft deze salade een heerlijke crunch! 

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe samen met de rest van de ingrediënten in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaatjes en kruid met peper en zout. Spoel en droog de veldsla. Kruid de scampi’s met kerriepoeder, peper en zout. Prik ze per drie aan spiesjes en gril ze gaar. Halveer de perziken en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Leg ze met de snijkant 4 minuten op de grill.

  3. 3

    Snij het brood in blokjes. Smelt een klont boter en pers er de knoflook bij. Bak hierin de broodblokjes goudbruin.

  4. 4

    Verdeel de groenten op een schaal. Leg er de spiesjes bij en werk af met de croutons, pitten en zaden en geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe samen met de rest van de ingrediënten in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaatjes en kruid met peper en zout. Spoel en droog de veldsla. Kruid de scampi’s met kerriepoeder, peper en zout. Prik ze per drie aan spiesjes en gril ze gaar. Halveer de perziken en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Leg ze met de snijkant 4 minuten op de grill.

  3. 3

    Snij het brood in blokjes. Smelt een klont boter en pers er de knoflook bij. Bak hierin de broodblokjes goudbruin.

  4. 4

    Verdeel de groenten op een schaal. Leg er de spiesjes bij en werk af met de croutons, pitten en zaden en geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.