Bonenburgers met kruidenyoghurt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bonenburgers met kruidenyoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze burgers bevatten slechts 424 kcal per persoon.

bereiding
  1. 1

    Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze beetgaar. Pel en snipper de teentjes knoflook en de sjalotten. Mix de uitgelekte bonen en de broccoli fijn in de keukenrobot. Zorg ervoor dat er zeker nog stukjes boon en broccoli in zitten.

  2. 2

    Verhit olijfolie en fruit er de knoflook en sjalot in. Doe het karwijzaad erbij en haal dan van het vuur. Meng de gemixte bonen en broccoli met de sjalot en de knoflook, doe er de havermout bij en breng op smaak met tahini, peper en zout. Vorm er 4 bolletjes van en rol in een vel vershoudfolie. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de spinazie en zwier droog. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline.

  4. 4

    Maak het sausje. Snipper hiervoor de bieslook, bladpeterselie en koriander fijn en meng met de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers langs beide kanten krokant en goudbruin. Beleg elk broodje met spinazie. Leg de burgers erop, vervolgens enkele plakjes venkel en lepel er wat kruidenyoghurt op. Leg er een toef tuinkers op en dek af met de bovenkant van het broodje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze beetgaar. Pel en snipper de teentjes knoflook en de sjalotten. Mix de uitgelekte bonen en de broccoli fijn in de keukenrobot. Zorg ervoor dat er zeker nog stukjes boon en broccoli in zitten.

  2. 2

    Verhit olijfolie en fruit er de knoflook en sjalot in. Doe het karwijzaad erbij en haal dan van het vuur. Meng de gemixte bonen en broccoli met de sjalot en de knoflook, doe er de havermout bij en breng op smaak met tahini, peper en zout. Vorm er 4 bolletjes van en rol in een vel vershoudfolie. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de spinazie en zwier droog. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline.

  4. 4

    Maak het sausje. Snipper hiervoor de bieslook, bladpeterselie en koriander fijn en meng met de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers langs beide kanten krokant en goudbruin. Beleg elk broodje met spinazie. Leg de burgers erop, vervolgens enkele plakjes venkel en lepel er wat kruidenyoghurt op. Leg er een toef tuinkers op en dek af met de bovenkant van het broodje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.