Gevulde zeebaars met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde zeebaars met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hele vis op de barbecue klem je best tussen een speciaal visrooster. Dit maakt het een stuk makkelijker om je vis te draaien. Ook hier blijf je beter bij je vuur. Draai je de vis te vroeg om, dan kleeft die waarschijnlijk nog aan het rooster, ben je te laat, dan wordt de vis al snel te droog. 

bereiding
  1. 1

    Snij de sinaasappel in plakken en de gember fijn. Spoel de buikholte van de gegutte zeebaars. Dep droog met keukenpapier. Lepel in elke zeebaars wat van de geraspte gember en steek er de sinaasappelplakjes in, vul verder met de koriander en kruid nog met peper en zout. Bind de buik van de vissen dicht met keukentouw.

  2. 2

    Leg de zeebaars tussen een visrooster (voor de barbecue) en gril de vissen ongeveer 5 minuten langs beide kanten. Zet de rooster iets hoger en laat op lagere temperatuur nog 5 minuten verder garen. Serveer met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de sinaasappel in plakken en de gember fijn. Spoel de buikholte van de gegutte zeebaars. Dep droog met keukenpapier. Lepel in elke zeebaars wat van de geraspte gember en steek er de sinaasappelplakjes in, vul verder met de koriander en kruid nog met peper en zout. Bind de buik van de vissen dicht met keukentouw.

  2. 2

    Leg de zeebaars tussen een visrooster (voor de barbecue) en gril de vissen ongeveer 5 minuten langs beide kanten. Zet de rooster iets hoger en laat op lagere temperatuur nog 5 minuten verder garen. Serveer met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.