Gegrilde gepekelde zalm met pompelmoes en tijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde gepekelde zalm met pompelmoes en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een slanke BBQ-topper van Sandra Bekkari! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm 750 ml water en los er het zeezout en de rietsuiker in op. Voeg de jeneverbesjes en peperbolletjes toe en laat afkoelen.

  2. 2

    Leg de zalm in een afsluitbare kom, giet de pekel over de zalm en zet 3 uur in de koelkast.

  3. 3

    Spoel dan de zalm af, dep droog en laat zeker 1 uur op een rooster drogen.

  4. 4

    Spoel de pompelmoes en snij ‘m in plakjes. Leg de zalmfilet met het vel naar beneden op een stuk ingeoliede aluminiumfolie. Kruid met peper en een beetje zout en beleg met plakjes pompelmoes en verse tijm. Gril de zalm in ongeveer 10 minuten net gaar op de barbecue.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm 750 ml water en los er het zeezout en de rietsuiker in op. Voeg de jeneverbesjes en peperbolletjes toe en laat afkoelen.

  2. 2

    Leg de zalm in een afsluitbare kom, giet de pekel over de zalm en zet 3 uur in de koelkast.

  3. 3

    Spoel dan de zalm af, dep droog en laat zeker 1 uur op een rooster drogen.

  4. 4

    Spoel de pompelmoes en snij ‘m in plakjes. Leg de zalmfilet met het vel naar beneden op een stuk ingeoliede aluminiumfolie. Kruid met peper en een beetje zout en beleg met plakjes pompelmoes en verse tijm. Gril de zalm in ongeveer 10 minuten net gaar op de barbecue.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.