Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik zachte kazen om je (aardappel)salades op smaak te brengen. Deze zorgen voor een romig effect, maar bevatten veel minder calorieën dan harde kazen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en snij ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Schil de zoete aardappelen en snij ze in even dikke plakken.

  2. 2

    Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en gril ze gaar op de barbecue of op de grill, kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Maak de lente-ui schoon en snij ze in ringen. Meng de geitenkaas met de karnemelk, de graantjesmosterd en de honing en kruid met peper en zout. Lepel wat dressing op een serveerschaal, schik de gegrilde aardappelschijfjes erop en lepel er nog wat dressing over. Werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en snij ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Schil de zoete aardappelen en snij ze in even dikke plakken.

  2. 2

    Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en gril ze gaar op de barbecue of op de grill, kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Maak de lente-ui schoon en snij ze in ringen. Meng de geitenkaas met de karnemelk, de graantjesmosterd en de honing en kruid met peper en zout. Lepel wat dressing op een serveerschaal, schik de gegrilde aardappelschijfjes erop en lepel er nog wat dressing over. Werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.