Recept

Abrikozenconfituur met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk suikervrij!

Lekker extraatje: rooster 50 gram amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan en meng ze na het koken door de confituur.

bereiding
  1. 1

    Spoel de abrikozen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. Schil de gember en rasp ’m fijn.

  2. 2

    Doe de abrikozen samen met 50 milliliter water en de gember in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 à 15 minuten sudderen tot het fruit zacht is.

  3. 3

    Mix het geheel met een staafmixer tot de gewenste textuur, glad of met stukjes.

  4. 4

    Voeg de Zùsto toe en roer goed. Proef en pas aan naar smaak.

  5. 5

    Meng de pectine met een klein beetje Zùsto (om klonters te voorkomen) en strooi dit al roerend bij het warme mengsel. Laat nog 3 à 5 minuten doorkoken tot het begint in te dikken.

  6. 6

    Giet de confituur in de bokaal en laat hem volledig afkoelen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Abrikozenconfituur met gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!