Recept

Abrikozenconfituur met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk suikervrij!

Lekker extraatje: rooster 50 gram amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan en meng ze na het koken door de confituur.

bereiding
  1. 1

    Spoel de abrikozen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. Schil de gember en rasp ’m fijn.

  2. 2

    Doe de abrikozen samen met 50 milliliter water en de gember in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 à 15 minuten sudderen tot het fruit zacht is.

  3. 3

    Mix het geheel met een staafmixer tot de gewenste textuur, glad of met stukjes.

  4. 4

    Voeg de Zùsto toe en roer goed. Proef en pas aan naar smaak.

  5. 5

    Meng de pectine met een klein beetje Zùsto (om klonters te voorkomen) en strooi dit al roerend bij het warme mengsel. Laat nog 3 à 5 minuten doorkoken tot het begint in te dikken.

  6. 6

    Giet de confituur in de bokaal en laat hem volledig afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Abrikozenconfituur met gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!