Kippenworst met paddenstoelenpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippenworst met paddenstoelenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoemp met worst, maar dan verrassend anders

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de morilles weken in koud water.  Giet af en bewaar het weekwater. 

    Snij alle paddenstoelen in stukjes.

     

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. 

  2. 2

    Pureer de aardappelen met 1 eetlepel olijfolie of een nootje boter. Vermeng met de morilles. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  3. 3

    Bak de kippenworst in boter of olie. Zet even aan de kant. Bak in dezelfde pan de shiitake kort in boter of olie. Blus de braadpan met de kippenbouillon en enkele eetlepels van het weekvocht van de morilles. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Meng de hete saus met de puree. Verdeel over de borden. Leg er de gebakken paddenstoelen en de worst bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de morilles weken in koud water.  Giet af en bewaar het weekwater. 

    Snij alle paddenstoelen in stukjes.

     

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. 

  2. 2

    Pureer de aardappelen met 1 eetlepel olijfolie of een nootje boter. Vermeng met de morilles. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  3. 3

    Bak de kippenworst in boter of olie. Zet even aan de kant. Bak in dezelfde pan de shiitake kort in boter of olie. Blus de braadpan met de kippenbouillon en enkele eetlepels van het weekvocht van de morilles. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Meng de hete saus met de puree. Verdeel over de borden. Leg er de gebakken paddenstoelen en de worst bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.