Wontonsoep met sojascheuten en paksoi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wontonsoep met sojascheuten en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet verschillende smaakmakers op tafel zoals sojasaus, sriracha, verse koriander en limoen. Zo kan iedereen zijn kommetje op smaak brengen naar zijn eigen voorkeur. 

bereiding
  1. 1

    Meng de gember, de chilipeper, het ei, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en het paneermeel onder het gehakt. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  2. 2

    Schep in het midden van elk wontonvelletje 1 lepel gehakt. Besmeer de zijden met de losgeklopte eidooier en sluit het pakketje. Stoom of kook de wontons gaar.

  3. 3

    Blancheer de paksoi en sojascheuten 3 minuten in lichtgezouten water.

  4. 4

    Leg in elke soepkom een handvol sojascheuten, een half stronkje paksoi en vier wontons. Schenk er de bouillon over. Werk af met de lente-ui en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de gember, de chilipeper, het ei, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en het paneermeel onder het gehakt. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  2. 2

    Schep in het midden van elk wontonvelletje 1 lepel gehakt. Besmeer de zijden met de losgeklopte eidooier en sluit het pakketje. Stoom of kook de wontons gaar.

  3. 3

    Blancheer de paksoi en sojascheuten 3 minuten in lichtgezouten water.

  4. 4

    Leg in elke soepkom een handvol sojascheuten, een half stronkje paksoi en vier wontons. Schenk er de bouillon over. Werk af met de lente-ui en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.