Recept

Wontonsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig: Kant-en-klare wontonvellen vind je tegenwoordig in de diepvriesafdeling van de meeste supermarkten.

bereiding
  1. 1

    Maak de scampi's schoon, maar hou de koppen en schalen. Maak de bouillon. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de gember, de sjalot en de knoflook in een scheutje arachideolie. Voeg de scampikoppen en -schalen toe. Roerbak tot ze van kleur veranderen. Voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Ze er het deksel op en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.

  2. 2

    Maak de wontons. Mix 6 scampi's fijn. Snij de andere twee scampi's kleiner. Snij het spek in stukken en mix het fijn, maar niet té. Snij de bamboescheuten klein. Meng alles in een kom. Schep de ingrediënten voor de marinade door het mengsel en meng goed.

  3. 3

    Schep een eetlepel van de vulling in het midden van een wontonvel. Vouw het vel dubbel tot een driehoek en duw de randen goed dicht. Plooi dan de hoekjes naar binnen. Bestuif een bord met maïszetmeel en leg er de wontons op. Bedek met een schone keukenhanddoek.

  4. 4

    Giet de bouillon door een zeef. Breng de bouillon op smaak met witte peper, zout en sesamolie. Breng opnieuw aan de kook. Doe er voorzichtig de wontons in. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Vul de kommen met de soep en de wontons. Giet er 1 à 2 druppels rodewijnazijn bij en werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wontonsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!