Visbouillon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De basis van visbouillon zijn visgraten. In principe kun je dus na elk visgerecht visbouillon maken. Let wel: terwijl je andere bouillons het liefst lang laat sudderen, is visbouillon al na een halfuur klaar. Laat je 'm langer koken, dan wordt hij bitter door een stof die vrijkomt uit de graten. 

bereiding
  1. 1

    Spoel alle visgraten en -koppen grondig met koud water. Maak de groenten schoon en snij ze fijn.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten, behalve de wijn, in een diepe pan. Overgiet met 2,5 l water en laat 15 minuten zacht sudderen zonder deksel. Schep er regelmatig het schuim af. Overgiet met de wijn en laat nog 15 minuten koken.

  3. 3

    Giet de bouillon door een zeef of kaasdoek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel alle visgraten en -koppen grondig met koud water. Maak de groenten schoon en snij ze fijn.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten, behalve de wijn, in een diepe pan. Overgiet met 2,5 l water en laat 15 minuten zacht sudderen zonder deksel. Schep er regelmatig het schuim af. Overgiet met de wijn en laat nog 15 minuten koken.

  3. 3

    Giet de bouillon door een zeef of kaasdoek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.