Recept

Konijn met gekonfijte citroen en waterkersslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat konijn mager is? Het bevat gemiddeld 9 gram vet per 100 gram vlees. De bouten bevatten zelfs maar 4 g vet per 100 gram! Konijn is bovendien rijk is aan omega 3-vetzuren en ijzer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kleur de konijnenbillen in wat olijfolie en leg ze in een ingevette ovenschaal. Snij de gekonfijte citroen in vieren en de gember in plakjes. Leg ze bij de konijnenbillen.

  2. 2

    Voeg 75 g abrikozen toe. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak intussen het slaatje. Snij de kerstomaten in stukjes. Spoel de waterkers en schud droog. Snij de rode ui in fijne ringen. Maak een vinaigrette met 1 el citroensap en 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Doe alle ingrediënten in een saladekom. Voeg de resterende abrikozen toe en sprenkel er de dressing over.

  4. 4

    Hak de pistache fijn. Verwijder de folie van de schotel en strooi de pistaches over het konijn. Zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met gekonfijte citroen en waterkersslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!