• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zomers stoofpotje met konijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat konijn prima past in een slank dieet? Dit stoofpotje is perfect voor een zomerse dag.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Kruid het konijn met peper en zout en bak het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin. Leg het vlees daarna in een ruime ovenschaal.

  2. 2

    Bak in de pan van het konijn de ui, de knoflook en de blokjes pancetta kort aan. Blus met de wijn, de bouillon en de balsamicoazijn en laat even inkoken. Hak de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de citroentijm fijn en voeg samen met de tomatenblokjes en de olijven toe aan de pan. Kruid met het chilipoeder, peper en zout.

  3. 3

    Schenk de saus over het konijn en verdeel er de verse tomaten over. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en gaar 1.15 uur in de oven. Haal de schotel uit de oven en werk vlak voor het serveren af met de extra citroentijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Kruid het konijn met peper en zout en bak het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin. Leg het vlees daarna in een ruime ovenschaal.

  2. 2

    Bak in de pan van het konijn de ui, de knoflook en de blokjes pancetta kort aan. Blus met de wijn, de bouillon en de balsamicoazijn en laat even inkoken. Hak de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de citroentijm fijn en voeg samen met de tomatenblokjes en de olijven toe aan de pan. Kruid met het chilipoeder, peper en zout.

  3. 3

    Schenk de saus over het konijn en verdeel er de verse tomaten over. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en gaar 1.15 uur in de oven. Haal de schotel uit de oven en werk vlak voor het serveren af met de extra citroentijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.