Cypriotische gehaktballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cypriotische gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een salade of warme groenten. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een kaasrasp. Wring ze nog even uit in je hand. Spoel de kruiden en snij ze fijn. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Meng de aardappelen, de ui en de kruiden onder het gehakt. Voeg de eidooier toe en kruid het geheel met peper en zout. Voeg eventueel een beetje paneermeel toe. Meng goed en maak met je handen ovaalvormige balletjes van het gehaktmengsel.

  3. 3

    Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een diepe pan. Leg de gehaktballen voorzichtig in de olie en zorg dat ze wat onder staan. Bak de balletjes goed krokant. Het lijkt bijna op frituren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een kaasrasp. Wring ze nog even uit in je hand. Spoel de kruiden en snij ze fijn. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Meng de aardappelen, de ui en de kruiden onder het gehakt. Voeg de eidooier toe en kruid het geheel met peper en zout. Voeg eventueel een beetje paneermeel toe. Meng goed en maak met je handen ovaalvormige balletjes van het gehaktmengsel.

  3. 3

    Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een diepe pan. Leg de gehaktballen voorzichtig in de olie en zorg dat ze wat onder staan. Bak de balletjes goed krokant. Het lijkt bijna op frituren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.