Recept

Gestoomde prei met krieltjes en tongrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Groenten mogen gezien worden, ook in hun geheel. Deze jonge preistengels kun je in hun geheel stomen of grillen: een tof barbecue-ideetje voor de zomer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Halveer de preiwitten overlangs. Spoel de helften goed en snij ze in stukken van ± 10 cm lang. Stoom de stukken prei zacht in zo'n 10 à 12 minuten. Leg ze in ijskoud water.

  2. 2

    Kook intussen de krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Vet een ovenschaaltje in en leg hierin de tongrolletjes, overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en dek af. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Smelt 3 eetlepels boter. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels peterselie, peper en zout. Giet dit over de gestoomde prei.

  5. 5

    Serveer de tongrolletjes met de krieltjes, de prei en de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoomde prei met krieltjes en tongrolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!