Recept

Ovengepofte krieltjes en prei met dragonmayonaise en gewokte zeekraal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Supersimpel en superlekker, deze gepofte krieltjes. Heb je er graag nog vlees bij? Bak dan de laatste 10 minuten van de oventijd enkele plakjes ontbijtspek mee met de krieltjes in de oven. Hou je het toch liever veggie, dan kun je er een halfhard gekookt eitje bij serveren.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes. Spoel de preiwitten en snij ze in fijne lange repen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Hussel de preireepjes onder de krieltjes en breng ze op smaak met de tijm, de rozemarijn, het citroensap, de geraspte citroenschil, olijfolie, peper en zout. Stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de saus. Mix de mayonaise met de yoghurt, dragon naar smaak, peper en zout. Wok de zeekraal kort in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Stort de aardappeltjes en prei in een schaal. Werk ze af met de gewokte zeekraal en geef er de dragonmayonaise bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengepofte krieltjes en prei met dragonmayonaise en gewokte zeekraal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!