Recept

Flatbread uit de grillpan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brood bakken in de grillpan? Ja, dat kan!

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met het gistpoeder. Maak een kuiltje in het midden. Giet daarin de olie en het water. Strooi het zout aan de buitenrand van de bloem. Meng tot een samenhangend geheel en kneed 5 à 10 minuten goed door, tot een soepel en elastisch deeg. Laat 30 à 60 minuten rusten, afgedekt en op kamertemperatuur, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Vet je handen in met olijfolie en duw ze uit tot ovale lappen.

  3. 3

    Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de ribbeltjes van de pan met olijfolie en bak het deeg aan beide kanten 3 à 4 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

  4. 4

    Bestrijk de flatbreads met ricotta en werk af met wat pesto, gehalveerde kerstomaten en blaadjes vers basilicum. Kruid desgewenst met wat peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flatbread uit de grillpan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!