Notenbroodpudding met peer, blauwe kaas en perensiroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Notenbroodpudding met peer, blauwe kaas en perensiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik geen al te droog brood: brood van 1 à 2 dagen oud is ideaal. Gebruik je heel droog brood, dan zal het veel vocht opslorpen en heb je een minder sappig resultaat. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brood in niet te kleine stukken.

  2. 2

    Spoel de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in lange partjes. Snij de kaas in stukjes.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in met boter. Klop de eieren los met de melk, het zout en wat peper. Wentel elk stukje brood in het eimengsel en leg ze afwisselend met de kaas en peerplakjes dakpansgewijs in de ovenschotel. Strooi er de gehakte walnoten over en bak 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwarm de perensiroop even in de microgolfoven. Haal de broodpudding uit de oven, werk af met de tijm en de perensiroop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brood in niet te kleine stukken.

  2. 2

    Spoel de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in lange partjes. Snij de kaas in stukjes.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in met boter. Klop de eieren los met de melk, het zout en wat peper. Wentel elk stukje brood in het eimengsel en leg ze afwisselend met de kaas en peerplakjes dakpansgewijs in de ovenschotel. Strooi er de gehakte walnoten over en bak 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwarm de perensiroop even in de microgolfoven. Haal de broodpudding uit de oven, werk af met de tijm en de perensiroop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.