Gnocchi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gnocchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zijn huisgemaakte gnocchi neemt Roberto zijn vriendin Nele mee naar zijn Italiaanse roots. Een echt bordje geluk, dus.

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen met schil 30 à 40 minuten in gezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en schil ze meteen. Haal ze door een passe-vite. Schep de puree op een met bloem bestoven werkvlak.

  3. 3

    Meng de puree met de bloem, het ei en een snuifje zout. Rol de puree in porties tot een slang met een diameter van 2 cm.

  4. 4

    Snij de rollen in stukken van 2 cm. Duw ze even aan met je duim zodat je kussentjes verkrijgt.

  5. 5

    Breng een grote pot water aan de kook en dompel de gnocchi onder. Haal ze uit het water zodra ze bovendrijven. Schep er saus over zodat ze niet aan elkaar kleven - een lekkere tomatensaus bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen met schil 30 à 40 minuten in gezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en schil ze meteen. Haal ze door een passe-vite. Schep de puree op een met bloem bestoven werkvlak.

  3. 3

    Meng de puree met de bloem, het ei en een snuifje zout. Rol de puree in porties tot een slang met een diameter van 2 cm.

  4. 4

    Snij de rollen in stukken van 2 cm. Duw ze even aan met je duim zodat je kussentjes verkrijgt.

  5. 5

    Breng een grote pot water aan de kook en dompel de gnocchi onder. Haal ze uit het water zodra ze bovendrijven. Schep er saus over zodat ze niet aan elkaar kleven - een lekkere tomatensaus bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.