Recept

Minipannenkoekjes met dulce de leche en banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vieruurtje! Tip: als je het niet ziet zitten om zelf dulce de leche te maken, kun je 'm ook kant-en-klaar kopen. Makkelijk!

Dit gerecht bevat 687 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Maak de dulche de leche. Zet het blik gesuikerde gecondenseerde melk (gesloten) in een pannetje volledig onder water. Breng het water aan de kook en laat het blik 3.40 uur in zacht kokend water staan. Zorg dat het steeds onder water staat. Laat het blik na het koken even afkoelen voor je het opent. Giet de dulche de leche in een spuitzak of spuittube en bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Meng de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de vanillezaadjes en het zout tot een glad deeg. Voeg de yoghurt toe en meng goed. Giet het deeg eventueel in een spuittube met grotere opening.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een poffertjespan of antikleefpan. Spuit kleine hoopjes deeg in de pan. Spuit op het deeg een klein hoopje dulche de leche. Spuit er opnieuw een klein laagje deeg op. Gaar de pannenkoekjes op een zacht vuur, draai ze om en bak nog zeker 1 à 2 minuten.

  4. 4

    Pel de bananen en snij ze overlangs doormidden. Leg op een bakplaat, beleg ze met een klontje boter en bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Zet 12-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer de pannenkoekjes met de warme bananen en dulche de leche.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipannenkoekjes met dulce de leche en banaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!