Recept

Pompoenlasagne met mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onze favoriete herfstklassieker.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortel, en de butternutpompoen, en snij vervolgens in stukjes. Spoel de selder en aubergine, en snij in plakjes. Schil de ui en de knoflook en snipper fijn. 

  2. 2

    Doe de olie in een pan, en voeg er de ui en de knoflook aan toe, stoof glazig. Doe er ook de wortel, selder, aubergine en een snuifje zout bij. Laat rustig gaar worden. 

  3. 3

    Doe het gehakt erbij, bak rul. Blus met de rode wijn. Voeg er de bouillon, de passata en de stukjes pompoen aan toe. Roer goed, en laat op een zacht vuur zo’n 50 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de bechamelsaus. Smelt de boter, en roer er de bloem door. Laat kort opbakken en blus met de melk. Blijf roeren, en laat op een zacht vuur indikken. 

  5. 5

    Haal de saus van het vuur en roer er de eidooiers door. Doe er de mascarpone bij en kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal, en leg er de lasagnevellen op. Lepel er een laagje pompoen-bolognesesaus over. Herhaal tot de saus op is. Bestrooi met mozzarella en schuif 1 uur in de oven.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenlasagne met mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!