Rijsttaartjes met passievrucht
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijsttaartjes met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als vieruurtje smaakt zo'n ouderwets rijsttaartje altijd. Werk het eens af met wat passievrucht voor een exotische touch.

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem voor het deeg. Maak er een kuiltje in. Doe daar de eidooier in en leg er de boter in stukjes rond. Hak die met 2 messen door de bloem. Voeg ijskoud water toe tot het deeg goed te kneden is. Maak er een bal van, duw plat, verpak in huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Maak de vulling. Breng de melk met de rijst, suiker en vanillesuiker tegen de kook aan. Laat 30 minuten zacht garen zonder te koken, roer regelmatig om.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit. Vet 6 individuele taartvormpjes in met boter, bekleed met het deeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vormpjes tot de rand met een steunvulling. Bak 8 minuten in de oven. Haal ze eruit, verwijder het bakpapier met de vulling.

  4. 4

    Maak de banketbakkersroom. Breng de melk aan de kook. Klop de dooiers met de suiker en het maïszetmeel wit-schuimig. Roer er de melk door, zet op laag vuur en laat al roerend indikken.

  5. 5

    Meng de banketbakkersroom en het extra ei door de rijstpap. Giet de vulling in de bodempjes en bak 20 à 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Haal de pulp uit de passievruchten, lepel over de taartjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem voor het deeg. Maak er een kuiltje in. Doe daar de eidooier in en leg er de boter in stukjes rond. Hak die met 2 messen door de bloem. Voeg ijskoud water toe tot het deeg goed te kneden is. Maak er een bal van, duw plat, verpak in huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Maak de vulling. Breng de melk met de rijst, suiker en vanillesuiker tegen de kook aan. Laat 30 minuten zacht garen zonder te koken, roer regelmatig om.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit. Vet 6 individuele taartvormpjes in met boter, bekleed met het deeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vormpjes tot de rand met een steunvulling. Bak 8 minuten in de oven. Haal ze eruit, verwijder het bakpapier met de vulling.

  4. 4

    Maak de banketbakkersroom. Breng de melk aan de kook. Klop de dooiers met de suiker en het maïszetmeel wit-schuimig. Roer er de melk door, zet op laag vuur en laat al roerend indikken.

  5. 5

    Meng de banketbakkersroom en het extra ei door de rijstpap. Giet de vulling in de bodempjes en bak 20 à 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Haal de pulp uit de passievruchten, lepel over de taartjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.