Citrussalade met rode biet
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citrussalade met rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 534 kcal per persoon!

bereiding
  1. 1

    Schil de citrusvruchten en snij in dunne plakjes. Snij de rode bieten in partjes en vang het sap op.

  2. 2

    Maak een vinaigrette van het bietensap, het sinaasappelsap en de olijfolie en breng op smaak met een vleugje honing.

  3. 3

    Rooster de walnoten kort in een pan zonder vetstof en hak grof.

  4. 4

    Stel een salade samen met de plakken citrus, de partjes rode biet en de blauwe bessen. Werk af met de geroosterde walnoten. Breek er wat blauwe schimmelkaas over, kruid met peper en zout en werk af met enkele plukjes dille en dragon. Serveer de vinaigrette er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de citrusvruchten en snij in dunne plakjes. Snij de rode bieten in partjes en vang het sap op.

  2. 2

    Maak een vinaigrette van het bietensap, het sinaasappelsap en de olijfolie en breng op smaak met een vleugje honing.

  3. 3

    Rooster de walnoten kort in een pan zonder vetstof en hak grof.

  4. 4

    Stel een salade samen met de plakken citrus, de partjes rode biet en de blauwe bessen. Werk af met de geroosterde walnoten. Breek er wat blauwe schimmelkaas over, kruid met peper en zout en werk af met enkele plukjes dille en dragon. Serveer de vinaigrette er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.