Recept

Warme gerst met pompoen, rode biet en sinaasappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gerst heeft een nootachtige smaak en bereid je zoals pasta en bulgur. Koop vooral de hele korrels, die bevatten de meeste vezels. Deze combinatie met pompoen, rode biet en sinaasappeldressing is verrassend lekker.

bereiding
  1. 1

    Meng voor de dressing de geraspte schil, het sap, de mosterd en de olie glad. Kruid met peper en zout. Zet apart. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij in blokjes. Pel de uien en snij in halve maantjes.

  2. 2

    Doe de pompoen met de ui in een ovenschaal. Druppel er een scheutje olijfolie en de honing over. Kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar. Verdeel er de takjes tijm tussen en zet 25 minuten in de oven. Schep af en toe om.

  3. 3

    Kook de gerst in de groentebouillon met de garam masala gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de amandelnoten in een pan in hete olijfolie. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Wel de rozijnen in wat hete groentebouillon. Snij de rode bieten in blokjes.

  4. 4

    Giet de gerst af. Schenk er een beetje olijfolie over en enkele druppels sesamolie. Schep in een schaal. Hak de geroosterde amandelnoten grof en laat de rozijnen uitlekken. Strooi over de gerst. Verdeel de zwarte olijven over de salade. Strooi er de peterselie over en schenk er de sinaasappeldressing over.

  5. 5

    Verwijder de tijm uit de braadslee met geroosterde pompoen en schep de stukken butternut en rode ui onder de gerst. Voeg ook de rode biet toe. Rasp er de kaas over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warme gerst met pompoen, rode biet en sinaasappeldressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!