Recept

Salade van gepofte bietjes met rosbiefen gebakken feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse maaltijdsalade.

Tip: als het snel moet gaan, kun je ook voorgegaarde rode bietjes gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bietjes schoon, wrijf ze in met 2 eetlepels olijfolie, kruid ze met peper en zout en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof ze 1 uur in de oven.

  2. 2

    Doe de feta in een ovenschaal, druppel er 2 eetlepels olijfolie en de honing over en kruid ’m met de chilivlokken. Zet de schaal 25 à 30 minuten bij in de oven.

  3. 3

    Haal de bietjes en de feta uit de oven. Laat de bietjes een beetje afkoelen, verwijder het vel en snij ze in stukken.

  4. 4

    Schik de rucola op de borden, en leg de bietjes erop. Verdeel ook de gebakken feta erover en schik de rosbief erbij. Kruid met peper en zout, druppel de rest van de olijfolie erover en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gepofte bietjes met rosbiefen gebakken feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!