Recept

Bloemkoolroosjes met tagliata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtig gerechtje met maar 372,3 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1 el maïszetmeel met de panko, de chilivlokken, de arachideolie en 3 el sojasaus tot een dikke marinade.

  2. 2

    Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Meng er de marinade onder. Leg alles op een bakplaat en gaar 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Stoof de knoflook, sjalot, gember en steranijs 2 minuten aan in een scheutje olijfolie.

  4. 4

    Voeg 2 el sojasaus, de rijstazijn, de mirin, de agavesiroop, 1 kl maïszetmeel en 50 ml water toe en laat 2 minuten indikken. Zeef de saus en giet over de bloemkool. Zet de bloemkool nog 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Hak de cashewnoten grof. Gril de ossenhaas (filet pur) op een heet vuur en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten rusten. Snij in plakjes en serveer de filet pur met de gelakte bloemkoolroosjes. Werk af met de cashewnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolroosjes met tagliata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!